Skip to main content

Seminārs “Valodas nozīme personīgā zīmola izveidē un pilnveidē"

03 Seminārs “Valodas nozīme personīgā zīmola izveidē un pilnveidē"

Europe Direct informācijas centrs Liepājā sadarbībā ar LTRK Kurzemes nodaļu 03.decembrī plkst. 11:00, Liepājas Latviešu biedrības nama Galerijā piedāvā bezmaksas semināru „ Valodas nozīme personīgā zīmola izveidē un pilnveidē”.

 Valoda ir mūsu vizītkarte, un, uzlabojot valodas prasmes un papildinot vārdu krājumu, kļūstam zinošāki, inteliģentāki, spējam labāk formulēt domu, argumentēt viedokli, risināt sarežģītas situācijas un improvizēt.

Savukārt mūsu korporatīvā komunikācija (e-pasti, reklāmas, sociālie tīkli, vēstules, preses ziņas, uzstāšanās publiski) ļoti daudz liecina par uzņēmuma kultūru, profesionalitāti, kompetencēm, kvalitāti, interesi par klientu un attieksmi pret darbiniekiem.

Seminārs sniegs iespēju paraudzīties uz šķietami tik zināmās valodas lietojumu no malas. Interaktīvā un praktiskā sesijā dalībnieki iegūs ieteikumus, kā pilnveidot latviešu valodas lietojumu ikdienas darbā, turklāt – dažādos aspektos: gan lietišķajā saziņā, gan publiskajā runā. Meistarklases palīdzēs uzzināt par visbiežāk pieļautajām kļūdām latviešu valodā, par dažādiem valodas stiliem un pareizas un tīras valodas pazīmēm un nozīmi uzņēmējdarbībā, kā arī saņemt ieteikumus par avotiem, kur smelties padomu un informāciju.

Semināra temati:

1.             Valoda – mūsu vizītkarte jeb saziņas prasmju nozīme personīgā zīmola veidošanā un saziņā ar klientiem.

2.             Valodas “aksesuāri” jeb ikdienas izdzīvošanas komplekts.

3.             Lietišķā sarakstes un sociālo tīklu etiķete.

4.             Labskanīgas valodas ieteikumi rakstveida saziņā un publiskajā runā.

5.             Pašprezentācija, lai izceltos.

6.             Visbiežāk pieļautās kļūdas.

7.             Ieteikumi pareizai un saprotamai saziņai latviešu valodā, dažādu piemēru analīze.

8.             Noderīgi latviešu valodas resursi un literatūra.

Lūgums iepriekš pieteikties līdz 30.11.18. https://goo.gl/forms/39Fj5jvTf437GuFu2  vai pa e-pastu: kristine.zabe@chamber.lv

Semināru vadīs Aiga Veckalne, aizrautīga čehu un slovāku valodas tulkotāja, filoloģe un latviešu valodas praktiķe, uzņēmumu izveides un vadības eksperte starptautiskās uzņēmējdarbības jomā. Iepriekš: “Skrivanek Grupa” Ārzemju filiāļu divīzijas vadītāja, Centrālās un Austrumeiropas reģiona vadītāja, kā arī “Skrivanek Baltic” valdes locekle. Atvērusi, izveidojusi un attīstījusi filiāles ASV, Beļģijā, Brazīlijā, Bulgārijā, Igaunijā, Krievijā, Latvijā, Lietuvā, Polijā, Slovēnijā, Ungārijā un Vācijā.

Izglītība: profesionālais maģistra grāds uzņēmējdarbības vadībā (Rīgas Ekonomikas augstskola), bakalaura grāds filoloģijā (Latvijas Universitāte). Šobrīd turpina mācības Liepājas Universitātes un Ventspils Augstskolas starpaugstskolu doktora studiju programmā “Valodniecība”. 2017./2018. mācību gadā mācīja latviešu valodu un Latvijas kultūru un literatūru Sietlas Vašingtonas Universitātē ASV.

 

 

Apmeklējot pasākumu, Jūs piekrītat savu bilžu un video publicēšanai LTRK un Europe Direct informācijas centra Liepājā mājas lapās un sociālajos tīklos.