Skip to main content

Dārgākais resurss – laiks: tehnoloģiski risinājumi produktivitātes celšanai un augošam cilvēkresursu deficītam. e-KLUBS

06 Dārgākais resurss – laiks: tehnoloģiski risinājumi produktivitātes celšanai un augošam cilvēkresursu deficītam. e-KLUBS

 

Dārgākais resurss – laiks: tehnoloģiski risinājumi produktivitātes celšanai un augošam cilvēkresursu deficītam

Mērķa auditorija: Vidējo un lielo uzņēmumu vadītāji

Darbaspēka trūkums un jaunas prasības pret darba vidi. Centrālās statistika pārvaldes dati liecina, ka no 2000. līdz 2018. gadam dramatiski samazinājies iedzīvotāju skaits darbaspējas vecumā - par 22,7%. Prognozes liecina, ka krituma temps nemazināsies un vidējais darbinieks kļūs arvien vecāks, būs jāstrādā ilgāk un produktīvāk, tāpēc uzņēmējiem jau laikus jārēķinās ar ierobežotu darba resursu, jo situācija darba tirgū kļūs arvien saspīlētāka un cīņa par labiem darbiniekiem - sīvāka.

Šobrīd darba tirgū ienāk jauna paaudze, izvirzot citas prasības pret darba vidi. Viņu tehnoloģiskās prasmes ir ļoti augstā līmenī, un šīs priekšrocības viņi vēlas pielietot ne tikai ikdienas dzīvē, bet arī darbavietā, turklāt elastīgāka pieeja pret darba vietu un laiku viņiem ir ļoti būtiska. Jaunākās paaudzes tehnoloģijas var atrisināt gan darbaspēka problēmas, gan radīt elastīgāku darba vidi, apmierinot darbinieku vajadzības.

Vebinārā runāsim par:

  1. RPA - uzņēmumu virtuālo darbaspēku, kas strādā visu diennakti 365 dienas gadā.
  2. Power platformu, kā ātru un efektīvu biznesa risinājumu, neatņemot uzņēmuma IT speciālistu resursus.

Dalībnieki iegūs atbildes uz šādiem jautājumiem:

    1. Kāpēc ir svarīgi sadraudzēties ar tehnoloģijām jau šobrīd?
    2. Kā konkrēti tehnoloģiski risinājumi palīdz risināt darbaspēka trūkuma, produktivitātes un izmaksu samazināšanas problēmas?
    3. Kādas tehnoloģijas ir atbilstošas konkrētiem uzņēmumu darbības veidiem?

Vebināru vadīs:  Zigmunds Vīķis, AS Digital Mind biznesa attīstības direktors

Zigmunds Vīķis ir biznesa vadības profesionālis (EMBA) ar 20 gadu pieredzi datu un juridiskajā aizsardzībā, pārdošanā, mārketingā un organizāciju stratēģiju izstrādē. Darbs nozīmīgos Baltijas uzņēmumos sniedzis dziļu izpratni par atšķirīgu industriju problēmām un piemērotākajiem risinājumiem. Pēdējos gados īpaši iedziļinājies kiberdrošības un robotikas automatizācijas jautājumos.

Māris Miezītis, AS Dital Mind partneris, risinājumu arhitekts

Elmārs Timoškāns AS Digital Mind inteliģentās automatizācijas un RPA izstrādātājs

Mārī Miezītī ir apvienojies mūziķis un matemātiķis, tāpēc viņam viegli izdodas pamanīt likumsakarības un strukturēt informāciju tā, lai rastu labāko iespējamo risinājumu. Gadu gaitā viņš ir izaudzis par tehnoloģiju profesionāli ar iespaidīgu pieredzi biznesam kritisku procesu risinājumu ieviešanā.

Vebinārs  pieejams tikai LTRK biedriem.

Norises laiks: plkst. 15:00-16:30

Lūgums reģistrēties: https://ej.uz/EK_060921

 Pirms semināra saņemsiet informāciju par pieslēgumu vebināram