Pārlekt uz galveno saturu

Vadošo amatpersonu atbildības apdrošināšana

14 Vadošo amatpersonu atbildības apdrošināšana

TIESĪBU PĒCPUSDIENA

 VADOŠO AMATPERSONU ATBILDĪBAS APDROŠINĀŠANA

14.05.2019. plkst. 9.30-11.30

Ierašanās, rīta kafija no plkst. 9.00

Kr.Valdemāra ielā 35, Rīga

Vadošās amatpersonas Latvijā ir pakļautas būtiskam personīgās atbildības riskam, jo saskaņā ar spēkā esošo likumdošanu, valdes locekļiem ir jāatbild ar savu personīgo mantu. Arī tad, ja valdes loceklis ir vienīgais īpašnieks vai labās attiecībās ar īpašniekiem, maksātnespējas gadījumā ir jārēķinās ar administratoru, kurš sabiedrības vārdā prasīs atbildību par katru centu. Arī no Valsts ieņēmumu dienesta nav sagaidāma saudzējošāka attieksme. Šis jautājums ir aktuāls arī uzņēmuma īpašniekiem, lai pasargātu savas investīcijas. Vadošo amatpersonu (D&O) atbildības apdrošināšana ir viens no rīkiem, kas valdes un padomes locekļiem ir pieejams, risku mazināšanai. 

Seminārā runāsim par to:

  • Kādi ir vadošo amatpersonu riski?
  • Kas ir D&O apdrošināšana?
  • Kas tiek apdrošināts, kādi mēdz būt izņēmumi?
  • Kas jāzina, izvēloties D&O apdrošināšanu?
  • Ko darīt tad, ja apdrošināšanas gadījums ir iestājies?

Semināra lektori:

  • Līga Dimante - Colemont FKB Latvia pārdošanas direktore un līdzīpašniece. Darbojas apdrošināšanas tirgū kopš 2005.gada, specializējoties specifisku risku apdrošināšanā, kā D&O, Crime, debitoru apdrošināšanā, konsultējot lielus korporatīvus uzņēmumus.
  • Agris Bukovskis - jurists, sertificēts apdrošināšanas brokeris, “Colemont FKB Latvia” jurists, specializējies ar civiltiesisko atbildību saistītos jautājumos.
  • Santa Rubīna – Sorainen zvērināta advokāte kopš 2008. gada. Viena no galvenajām specializācijas jomām ir apdrošināšana. Konsultē apdrošinātājus par dzīvības un nedzīvības apdrošināšanas līgumu jautājumiem, patērētāju aizsardzības jautājumiem apdrošināšanas produktu izstrādes gaitā, kā arī palīdzējusi apdrošinātājiem zaudējumu noregulēšanas procesā, tai skaitā, tiesvedībās. 

REĢISTRĀCIJA: https://ej.uz/vadosasamatpersonas

DALĪBAS MAKSA:  LTRK biedriem dalība bez maksas.  Uzņēmumu pārstāvjiem, kuri nav LTRK biedri, 15 + PVN.