Skip to main content

LTRK Transporta infrastruktūras komiteja ar satiksmes ministru pārrunā nozares attīstību

LTRK Transporta infrastruktūras komiteja ar satiksmes ministru pārrunā nozares attīstību

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) un tās Transporta infrastruktūras komitejas vadība šodien tikās ar satiksmes ministru Uldi Auguli, lai iepazīstinātu ar komitejas izstrādātajām Transporta un loģistikas infrastruktūras pārvaldības pamatnostādnēm un pārrunātu nozares attīstību ilgtermiņā.

LTRK Transporta infrastruktūras komitejas priekšsēdētājs un VAS “Latvijas dzelzceļš” Attīstības plānošanas daļas vadītājs Ģirts Bramans: „Esam ļoti gandarīti par ciešo sadarbību ar Satiksmes ministriju un ministra Ulda Auguļa izpratni par nozares specifiku. Ļoti ceram, ka uzņēmēju pieredze palīdzēs ministrijai sarunās ar citiem valdības pārstāvjiem efektīvāk pārstāvēt nozares intereses, tādējādi veicinot valsts ekonomikai tik būtiskās transporta jomas un līdz ar to arī citu nozaru attīstību.”

Tikšanās laikā tika pārrunāta gan ministrijas nostāja nozarei būtiskajos Latvijas tranzītkoridora kopējās konkurētspējas un skaidra infrastruktūras finansējuma modeļa jautājumos, gan panākta vienošanās par Satiksmes ministrijas aktīvu dialogu ar LTRK Transporta infrastruktūras komiteju, iesaistoties tās rīkotajās diskusijās un kopīgi strādājot pie nozarei būtiskiem risinājumiem.

Būtiski, ka 2017.gadā Satiksmes ministrijai jāsniedz vidusposma pārskats par Transporta attīstības pamatnostādnēm 2014.-2020.gadam – gan šī pārskata sagatavošanā, gan citu ar nozari saistītu būtisku jautājumu skatīšanā abas puses vienojās cieši sadarboties, lai ikviens valsts pārvaldes lēmums šai jomā būtu balstīts nozares praktiskajā pieredzē.

LTRK Transporta infrastruktūras komiteja ir izveidota šā gada sākumā, un tajā apvienojušies VAS „Latvijas dzelzceļš”, AS „Sonora”, Starptautiskās lidostas „Rīga”, Ventspils Naftas termināla, Latvijas Ceļu būvētāja, „Eco Baltia”, „KL Shipping”, „Kleintech” u.c. transporta infrastruktūras un loģistikas uzņēmumi..