Pārlekt uz galveno saturu
16 KONFERENCE "LATVIJA 2070"
2070

www.latvija2070.lv

?16. novembrī - īsi pirms Latvijas neatkarības pasludināšanas gadadienas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera rīko konferenci “Latvija 2070”. Tajā dažādu jomu eksperti nāks klajā ar futuroloģisku skatu par Latviju teju pēc pusgadsimta, liekot sabiedrībai un lēmumu pieņēmējiem aizdomāties par pasauli, kurā dzīvos nākamās paaudzes, un veidiem, kā mēs varam to ietekmēt.

? Konferences laikā tiks prezentēta ekspertu izstrādāta vīzija par to, kāda Latvija būs, šobrīd vēl tik tālajā, 2070. gadā. Redzējums par Latvijas nākotni ir tapis provokatīvās un atklātās diskusijās divās darba grupās – akadēmiskajā, kuru vadīja LTRK padomes loceklis un uzņēmējs Ģirts Rungainis, un uzņēmējdarbības, kas strādāja profesora Mārča Auziņa vadībā.

? Aicinām ikvienu interesentu konferenci bez maksas vērot attālināti, 16. novembrī, plkst. 10.00, tiešraidē portālā TVNET.

?KONFERENCES PROGRAMMA:

⏰10:00 Aigars Rostovskis, atklāšanas uzruna

⏰10:05-10:45 Ģirts Rungainis, Mārcis Auziņš "Qui vadis, Latvija jeb kur gribam nonākt pēc 50 gadiem"?

⏰10:45-11:00 Elizabeth Shepherd, "Ārvalstu ekspertu kritika par vīziju Latvija 2070".
⏰11:00-11:15 Arnis Kaktiņš, "Ko domā Latvijas sabiedrība"?

⏰11:15-12:00 Marita Romanovska, Inita Pauloviča, Gundars Kuļikovskis, "Mērķtiecība un spēja ātri pielāgoties – kā to veicināt"?

⏰12:00 Aigars Rostovskis, noslēguma secinājumi

?“Lai ekspertu darbs būtu interesantāks un efektīvāks, uzņēmējs vadīja akadēmisko darba grupu, bet profesors - uzņēmējdarbības. Vēlējāmies, lai mūsu darbības rezultātā izkristalizētos dažas, viegli saprotamas tēzes, kas būtu uzrakstītas nebirokrātiskā valodā. Mēģinājām apzināt, kādām vajadzētu būt Latvijas sabiedrības galvenām vērtībām 2070. gadā. Ņemot vērā, ka šobrīd izglītību un uzņēmējdarbību lielā mērā definē politiķi, nākotnes vīzijā mēs vēlējāmies ieskicēt, kādai būtu jābūt valsts pārvaldei pēc piecdesmit gadiem. 2070. gadā vajadzētu prevelēt uzņēmējdarbības vidē balstītai nacionālās valsts idejai, kurā nacionālās vērtības būtu līdzsvarā ar iekļaujošu attieksmi. Latvijai būtu jābūt valstij, kura spēj radīt un pulcēt talantus. Tā kā Latvijas attīstība ir cieši saistīta ar starptautisko vidi, mums ir jāspēj prognozēt globālie notikumi vai, tēlaini izsakoties, jānosprauž bāka, lai zinātu virzienu, kādā stūrēt savu kuģi, lai nenomaldītos plašajos ūdeņos,“ saka uzņēmējdarbības ekspertu darba drupas vadītājs, profesors Mārcis Auziņš.

✔ Akadēmiskajā ekspertu grupā darbojās Agrita Kiopa, Tālis Juhna, Andris Anspoks, Ģirts Rungainis, Gatis Krūmiņš, Vita Rovīte, Daunis Auers, Žaneta Ozoliņa. ✔Bet uzņēmējdarbības ekspertu vidū bija Mārcis Auziņš, Normunds Bergs, Kristaps Klauss, Gundars Kuļikovskis, Anna Andersone, Žanete Grende, Andris Bite, Mārtiņš Āboliņš, Ivars Beitāns, Elīna Rītiņa, Daiga Kiopa, Ivars Eniņš.

? Tiekamies 16. novembrī, tiešraidē TVNET portālā.
Ienāc: www.latvija2070.lv