Pārlekt uz galveno saturu

Decembris

01 Starptautiskās ES fondu iespējas uzņēmumiem.

Starptautiskās ES fondu iespējas uzņēmumiem

 

1. Interreg Igaunijas-Latvijas programma 2021.-2027. gadam ir iesniegta apstiprināšanai Eiropas Komisijā (indikatīvi decembrī), un programmas pirmais projektu konkurss ir atvērts kopš 2022. gada 7. novembra. Pirmajā kārtā projektu idejas gaidām līdz 2023.gada 15. februārim plkst. 14. Ir īstais laiks, lai iepazītos ar programmas prasībām un sagatavotu projektu pieteikumus!

Runāsim par:

Sesijā iepazīsieties ar Igaunijas-Latvijas programmas specifiku un fokusu, jaunās programmas prioritātēm (uzmanību veltot gan uzņēmējdarbības atbalsta prioritātei, gan citām prioritātēm, kurās uzņēmumi var startēt kā partneri), informāciju par pirmo konkursa kārtu, pieteikšanās noteikumiem un ierobežojumiem, pieteikšanās un projektu izvērtēšanas procedūru, kā arī elektronisko pieteikšanās vidi JEMS (Joint Electronic Monitoring System).

Lektore: Daiga Paršova, Interreg Igaunijas - Latvijas pārrobežu sadarbības programma, programmas konsultante.

2. Sesija galvenokārt tiks veltīta programmai "Apvārsnis Eiropa", tās struktūrai, statistikai un veiksmēs stāstiem, ES stratēģiskajām prioritātēm, pārskatam par dažādiem  projektu konkursiem (mērķis, darbības joma, nosacījumi), Funding  un Tenders portāla izmantošanai, projektu rakstīšanai un citam projektu izstrādes atbalstam.

Latvijas MVU un jaunuzņēmumu galvenā motivācija iepazīties ar ES finansējuma iespējām ir šobrīd pieejamo produktu un dalības nosacījumu daudzveidība. Ir daudz grantu un uz investīciju balstītu programmu jebkurai interešu jomai un idejas briedumam. Vēl viens aspekts, kas jāņem vērā, apsverot dalību ES konkursos, ir tas, ka pašlaik jaunā ietvarprogramma ir tikko sākusies, un ir tendence vairāk ieguldīt projektos pašā programmas sākumā, kas nozīme lielakas izredzes piesaistīt finansējumu. Treškārt, Latvijai ir diezgan ierobežotas finansiālās iespējas atbalstīt riskantus inovatīvus projektus, kas ir vēl viena atšķirīga ES programmu konkurences priekšrocība.

Lektore: Marija Plotniece, Latvijas Zinātnes padomes Starptautiskās sadarbības programmu projektu departamenta Apvārsnis Eiropa Nacionālā kontaktpunkta vecākā eksperte

Pasākumu organizē Eiropas Biznesa atbalsta tīkls sadarbībā ar Eiropas klasteru sadarbības platformu, Eiropas Komisiju un EISMEA atbalstu. Latvijā Eiropas Biznesa atbalsta tīklu koordinē LIAA, LTRK un Latvijas Tehnoloģiju centrs.

Dalība BEZMAKSAS.

Norises laiks: plkst.11:00 - 13:00

Lūgums reģistrēties:  https://ej.uz/FD_011222

Pirms vebināra saņemsiet informāciju par pieslēgumu. Vebinārs notiks ZOOM platformā.

logologo

 

 

 

01 LTRK NACIONĀLĀS STRATĒĢIJAS PADOMES SĒDE

Darba kārtībā:

  1. Par Valdības deklarāciju;
  2. Par pētījumu “Valsts pārvaldes efektīva darbība konkurētspējas paaugstināšanai” (Agnese Paegle);
  3. Dažādi.
01 LTRK EKSPORTA PADOMES SĒDE

Darba kārtībā:

  1. Atbalsta instrumenti eksportam (R.Lapiņš);
  2. Diskusija par dalību starptautiskajās izstādēs.
05 Kāpēc mēs nepelnām tik, cik gribam?

Kāpēc mēs nepelnām tik, cik gribam?

 

Runāsim par:

1. 15 alternatīvie ienākuma āvoti;

2.  Vai mēs efektīvi plānojam savu laiku?

3. Ierobežojošie uzstādījumi.

4. Bailes

5. Kā sasniegt to, ko mēs gribām?

Vebināru vadīs: Olga Troicina, 20 gadu pieredze finanšu jomā (t.sk. 5 gadi Coca-Cola HBC Latvia), - 15 gadi savā biznesā (grāmatvedības pakalpojumi, finanšu konsultācijas, mārketinga pakalpojumi, šūšanas pakalpojumi, picērija); - 10 gadi koučingā, ICF Latvia biedrs. Instagram, personīgā zīmola izveide.

Vebinārs pieejams tikai LTRK biedriem.

Norises laiks: plkst.: 14:00-15:30

Lūgums reģistrēties: https://ej.uz/LBPS_051222

Pirms semināra saņemsiet informāciju par pieslēgumu.

 

06 Darbinieku iesaiste – ko dod organizācijai un kā to paaugstināt?

Darbinieku iesaiste – ko dod organizācijai un kā to paaugstināt?

Saskaņā ar globālo darbinieku iesaistes indeksu, iesaiste Latvijā ir viena no zemākām pasaulē.

Sekas ir tieši tādas, kādas mēs, kā vadītāji, vēlamies vismazāk:

        • augsta darbinieku mainība,
        • zems produktivitātes līmenis,
        • zema organizācijas elastība un pielāgošanās spējas.

Iesaistes līmenis lielā mērā ir atkarīgs tieši no vadītāja, no viņu “brieduma”, kompetencēm, skatījuma uz cilvēkiem un uz biznesa procesiem.

Runāsim par:

1. Darbinieku iesaistes līmeņa saistību ar biznesa rādītājiem;

2. Vadītāja ietekmi un nepieciešamām kompetencēm, prasmēm un iespējām;

3. Dažām idejām kā iesaistes līmeni var mērīt;

4. Dažām idejām ar ko sākt.

Vebināru vadīs: Laila Snidzāne, Koučinga un biznesa iemaņu trenere “Metacoach” mācību centrā, kas savas vadības prasmes un pieredzi pilnveido ikdienā vairāk kā 15 gadus vadot un attīstot gan mazas, gan lielākas komandas dažādu sfēru uzņēmumos. Grāmatas “Koučinga tehnnikas. Solis pa solim. Sev, komandai, biznesam” līdzautore.

https://www.linkedin.com/in/laila-snidzāne/ www.metacoach.lv

Vebinārs  pieejams tikai LTRK biedriem.

Norises laiks: plkst.: 10:00-11:30

Lūgums reģistrēties:  https://ej.uz/CM_081222

08 Vebinārs "BŪVNIECĪBAS PAKALPOJUMU SNIEGŠANA NORVĒĢIJĀ"
nor

2022.gada 8 .decembrī plkst. 14.00 - 15.30 notiks Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Vidzemes reģiona nodaļas sadarbībā ar SIA “Tiltin Group” rīkots bezmaksas vebinārs - “BŪVNIECĪBAS PAKALPOJUMU SNIEGŠANA NORVĒĢIJĀ”

 

Vebinārs tiek organizēts tiem uzņēmējiem, kuri plāno uzsākt uzņēmējdarbību Norvēģijā, kā arī tiem, kas jau tur strādā, un vēlas reģistrēt savu darbību.

Ir būvnieki, kam doties darbā Norvēģijā ir kārdinošs piedāvājums, tomēr ne visiem ir skaidrs, kādi ir tirgus noteikumi un kā pareizi veikt saimniecisko darbību. Ar praktiskiem piemēriem skatīsim reģistrācijas veidus, darbinieku nosūtīšanu darbā, algu aprēķinus, nodokļus un skatīsim noteikumus, kas jāzina pirms slēdzat līgumu un uzsākat darbu."

Vebinārā runāsim par:

  1. Uzņēmējdarbība Norvēģijā.
  2. Kā uzsākt uzņēmējdarbību?
  3. Kādas ir darbības formas un kuru izvēlēties (NUF, AS)?
  4. Kādas ir nodokļu saistības katrai no formām?
  5. Algu aprēķini, nodokļi, papildus izmaksas (kādi ir ierobežojumi)?
  6. Ieteikumi, padomi un atbildes uz jautājumiem

Vebināru vadīs Reinis Tiltiņs – SIA "Tiltin Group"  konsultants. Teju 10 gadu laikā uzkratās zināšanas un pieredze darbā ar būvniecibas uznemumiem Norvēģijā, šodien lauj Reinim konsultēt uzņēmējus, kuriem ir jautājumi par biznesa izveidi Norvēģijā.

 

Dalība vebinārā bezmaksas.

Reģistrēties līdz 6.decembrim https://forms.gle/74QJWypRiVXoUw2s6

Pirms semināra saņemsiet informāciju par pieslēgumu.

Papildus informācija: valmiera@ltrk.lv: tel. 20264530 (Baiba)

 

08 IT risinājums efektīvam darbam ar klientu – CRM. e-KLUBS

 

IT risinājums efektīvam darbam ar klientu – CRM

 

Mērķa auditorija: pārdošanas vadītāji, pārdošanas menedžeri, pārdošanas eksperti, klientu apkalpošanas nodaļu vadītāji, klientu apkalpošanas eksperti, projektu vadītāji, mārketinga vadītāji, grāmatveži, vadītāji.

Kā panākt, lai ikdienas darbs noritētu vienā sistēmā un lai darbinieki no dažādām nodaļām zinātu vienu patiesību par potenciālajiem klientiem un klientiem? CRM ir pasaulē atzīta sistēma,  tā sniedz iespēju automatizēt pārdošanas, klientu apkalpošanas, mārketinga un klientu attiecību vadības procesus. Izmantojot mūsdienīgu mākoņpakalpojuma tehnoloģiju, iespējams organizēt, automatizēt un sinhronizēt darbu daudzās uzņēmuma nodaļās, mazinot manuālo darbu un uzlabojot efektivitāti komunikācijā ar klientiem un informācijas apmaiņā ar kolēģiem. CRM ir lietotājam draudzīga sistēma un liels palīgs gan pārdošanas nodaļas darbiniekiem, gan klientu attiecību vadītājiem, gan projektu vadītājiem, kuru ikdiena ir saistīta ar interesentu kvalificēšanu, piedāvājumu gatavošanu, projektu vadību, mārketinga sarakstu veidošanu, ielūgumu sūtīšanu klientiem uz pasākumiem vai informēšanu par vērtīgiem semināriem, akcijām.  Viena no vērtīgākajām sistēmas iespējām, ko izmanto vadība, ir tās informācijas paneļi, kas sniedz aktuālāko informāciju par labākajiem klientiem, noslēgtajiem līgumiem, kvalificētajiem interesentiem noteiktā laika periodā.

Vebinārs par:

    • CRM priekšrocības - atvieglot ikdienas rutīnas darbu, uzlabot informācijas apmaiņu un komunikāciju ar klientiem
    • Praktiski piemēri no ikdienas darba 
    • CRM ieviešana un lietošana

Dalībnieku ieguvumi:

    • Uzzināt, kas ir CRM
    • Noskaidrot, kā koncentrēties uz svarīgākajiem interesentiem un klientiem
    • Iegūt idejas, kā ekonomēt laiku un veltīt to komunikācijai ar esošajiem un potenciālajiem klientiem

Vebināru vadīs: Ilze Ošiņa, ELVA Klientu attiecību vadītāja

Vebinārs pieejams tikai LTRK biedriem.

Norises laiks: plkst. 14:00-15:30

Lūgums reģistrēties:  https://ej.uz/EK_08122022

Pirms semināra saņemsiet informāciju par pieslēgumu.

 

09 Nodibinājums “Iespējamā misija” pieredzes stāsts.

Nodibinājums “Iespējamā misija” pieredzes stāsts

 

Iespējamā misija ir uzņēmēju dibināta un veidota kustība, lai radītu pozitīvas pārmaiņas klasēs, skolās un sabiedrībā. Pēc 14 pastāvēšanas gadiem Iespējamā misija pierādījusi, ka “bērns ir centrā” nav tikai skaista frāze, kurai grūti iebilst, bet tas ir galvenais motīvs organizācijas darbībai, vērtību definēšanai, tās mērķiem un sasniegumiem. Iespējamā misija kopā ar tās dibinātājiem, sadarbības partneriem un domubiedriem ir “pagriezusi” izglītības kvalitāti un tās pieejamību citā gultnē – kādi lēmumi tiek pieņemti katrā mazākajā skolā, līdz pat Saeimā un politiskajā dienas kārtībā.

Vebinārā runāsim par:

  1. Uzņēmēju balsi, tās spēku, negaidot pārmaiņas publiskajā sektorā, bet aktīvi iestājoties un iesaistoties izglītības procesos.
  2. Skolotāja tēlu un identitāti medijos.
  3. Iespējamās misijas “spēka pielikšanas punktiem”, lai turpinātu radīt lielāku ietekmi un pievienoto vērtību pārmaiņām izglītībā.

Vebināru  vadīs: Nodibinājuma “Iespējamā misija” valdes priekšsēdētāja Ramona Urtāne.

Vebinārs pieejams tikai LTRK biedriem.

Norises laiks: plkst. 11:00-12:30

Lūgums reģistrēties: https://ej.uz/UPS_020922

Pirms semināra saņemsiet informāciju par pieslēgumu.

12 IT izgudrojumu aizsardzība. Izaicinājumi preču zīmju un dizainparaugu reģistrēšanai reālajā dzīvē un metaversā. Tiesību dienu

IT izgudrojumu aizsardzība

Izaicinājumi preču zīmju un dizainparaugu reģistrēšanai reālajā dzīvē un metaversā

 

Mērķa auditorija: uzņēmēji; intelektuālā īpašuma potenciālie īpašnieki

Arvien aktuālāka ir kļuvusi IT izgudrojumu aizsardzība. Uznēmējdarbībā turpina būt aktuāla preču zīmju un dizainparaugu reģistrēšana,  un līdz ar Internata pieaugošo lomu ikdienas dzīvē, saskaramies arī metaversu: hipotētisku interneta kā vienotas, universālas un ieskaujošas virtuālās pasaules iterāciju.

Vebinārā  runāsim par:

1. IT izgudrojumu aizsardzība – saistībā ar patentiem

2. "Izaicinājumi preču zīmju un dizainparaugu reģistrēšanai reālajā dzīvē un metaversā" – saistībā ar preču zīmēm un dizainparaugiem.

Semināru vadīs: Artis KROMANIS, Eiropas patentpilnvarnieks

                           Inese LEIMANE, patentpilnvarniece preču zīmju jomā

                           Kristīne VIĻĶINA, patentpilnvarniece preču zīmju un dizainparaugu jomā

Vebinārs pieejams tikai LTRK biedriem.

Norises laiks: plkst. 14:00-15:30

Lūgums reģistrēties: https://ej.uz/TD_121222

Pirms semināra saņemsiet informāciju par pieslēgumu.

13 LTRK Latgales Padomes sēde

Papildus informācija:

Daugavpilī: marina.terza@ltrk.lv    Tel. 26526964 (Marina)
Rēzeknē:    maruta.jukevia@ltrk.lv   Tel.26599991 (Maruta)

*Apmeklējot pasākumu, Jūs piekrītat savu bilžu un video publicēšanai LTRK mājas lapā un sociālajos tīklos.

Plašāka informācija: www.ltrk.lv

14 Kā pārdot ar baudu un bez stresa? Pārdošana 24/7

Kā pārdot ar baudu un bez stresa?

Pārdošanas profesija sabiedrībā joprojām netiek pienācīgi novērtēta, lai gan patiesībā tieši pārdevēji bieži vien ir tie mērķtiecīgākie cilvēki. Izskaidrojums ir pavisam vienkāršs - pārdošanā no sasniegtā rezultāta ir atkarīgs atalgojums, komisijas un bonusi. Tajā pašā laikā pārdošanā nereti jāsadzīvo arī ar spiedienu un stresu, ko uzliek vadītājs, kolēģi vai arī paši sev. Papildus tam - šajos mainīgajos apstākļos ne vienmēr varam būt droši, ka varēsim sasniegt sev izvirzītos mērķus. Tādēļ aktuāls ir jautājums - kā pārdot ar baudu un bez stresa?

Vebinārā runāsim par:

  1. Kāds ir klasisks pārdošanas process?
  2. Ko nozīmē radīt pirkšanas atmosfēru, kurā klients jūtas ērti pirkt?
  3. Ko mēs panākam, dodot klientam iespēju teikt “Nē”?
  4. Kā noņemt spiedienu un stresu par rezultātiem?

Ieguvumi:

- Izpratne par strukturētu un sakārtotu pārdošanas procesu.

- Prasme izvairīties no tipiskākajām kļūdām, ko parasti pieļauj pārdevēji.

- Prasme atbrīvoties no spiediena un stresa, kas saistīts ar pārdošanas mērķu sasniegšanu.

Vebināru vada: Guntars Logins, Biznesa apmācību un konsultāciju uzņēmuma Alpha Partners pārdošanas un biznesa treneris; - 10+ gadu pārdošanas un vadības pieredze, dzīvojot un strādājot ASV, Kanādā, Austrālijā, Lielbritānijā un Latvijā. - Pārdošanas kursa direktors Stokholmas Ekonomikas augstkolā Rīgā (SSE Riga) - Aizrautīgs kalnu ultra-maratonists, finišēti 100+ km kalnu ultra-maratoni Jaunzēlandē, Austrālijā, Argentīnā, Dienvidāfrikā, Francijā un Marokā

Uzņēmuma mājaslapa: www.alphapartners.lv; LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/guntars-logins/

Vebinārs pieejams tikai LTRK biedriem.

Norises laiks: plkst. 10:00-11:30

Lūgums reģistrēties:  https://ej.uz/P247_14122022

Pirms semināra saņemsiet informāciju par pieslēgumu.

 

15 SMART domāšana biznesa mērķu sasniegšanai. Koučings biznesā

 

SMART domāšana biznesa mērķu sasniegšanai

Mēs dzīvojam pasaulē, kura prasa uzņēmējiem un vadītājiem domāt citādi kā iepriekš, lai vieglāk risinātu dažādus tirgus izaicinājumus, kā arī spēt dzīvot enerģijā, pat ja ir daudz stressa un nenoteiktības. Runāsim par efektīvu domāšanas stilu (mindset) - SMART

Runāsim par:

1. Kas ir BANI pasaule un kā tā ietekmē vadītāju?

2. Kas ir SMART domāšana un kā tā var palīdzēt jaunāja realitātē?

3. Kā attīstīt sevī SMART domāšanu?

4. Koučinga 1 tehnikas demonstrācija, kas attīstā SMART domāšanu.

 

Ieguvumi. Pēc vebināra jūs noteikti sapratīsiet kā SMART domāšana palīdz līderiem uzņēmējdarbības vadīšanā

Vebināru vadīs: Mereline Sone. Kompetence - ICF motivācijas kouče, koučinga pamatkompetenču trenere. Pieredze – vairāk kā 300 stundas individuālo sesiju ar līderiem

Vebinārs pieejams tikai LTRK biedriem.

Norises laiks: plkst. 10:00-11:30

Lūgums reģistrēties: https://ej.uz/KB_15122022

Pirms semināra saņemsiet informāciju par pieslēgumu.

16 Gatavs startam! Mārketinga plānošana 2023. gadam

Gatavs startam!

Mārketinga plānošana 2023. gadam

Labs rīcības plāns ir 50% no veiksmes! Pārējais ir atkarīgs no tā kvalitatīvas ieviešanas....

 Mārketinga plānošanu var uztvert dažādi. Vieniem tā ir iespēja atrauties no steidzīgās ikdienas un beidzot padomāt par lielajām lietām – kādā situācijā uzņēmums atrodas, uz kurieni virzās un kā sasniegt uzstādītos mērķus.  Citi to uztver par laikietilpīgu, bet nepieciešamu procesu, kas atņem laiku no jau tā pārslogotās ikdienas.

Seminārā runāsim par to, kā pareizi sagatavoties veiksmīgam biznesa startam (vai tā turpinājumam) 2023.gadā ar mārketinga plāna palīdzību un kā padarīt to ne tikai par noderīgu, bet arī par patīkamu un aizraujošu procesu.

Seminārā runāsim par

  1. No uzņēmuma mērķiem līdz plānam, kā tos sasniegt.
  2. Mārketinga plānošana – soli pa solim.
  3. Mārketinga plānošanas instrumenti un to efektīva pielietošana.
  4. Mārketinga un pārdošanas veiksmīga kopdarbība.
  5. Integrētas mārketinga komunikācijas – kā to sasniegt?
  6. Kas jāņem vērā, plānojot 2023.gadu?

Lektore: Līga Buša-Lehtonena, Marketing Angels SIA līdzīpašniece un vadītāja.

Mārketinga eksperte ar vairāk kā desmit gadu pieredzi mārketingā un vadībā starptautiskos uzņēmumos gan Latvijā, gan ārzemēs. Ieguvusi bakalaura grādu Rīgas Ekonomikas Augstskolā, kā arī MBA grādu Hanken zviedru augstskolā Helsinkos, Somijā. Ar domu biedriem izveidojusi savu uzņēmumu „Marketing Angels” SIA, kura galvenais mērķis ir palīdzēt citiem uzņēmumiem un zīmoliem atrast savu vietu tirgū, kā arī pircēju prātos un sirdī.

Pasākumu organizē Eiropas Biznesa atbalsta tīkls sadarbībā ar Eiropas klasteru sadarbības platformu, Eiropas Komisiju un EISMEA atbalstu. Latvijā Eiropas Biznesa atbalsta tīklu koordinē LIAA, LTRK un Latvijas Tehnoloģiju centrs.

Dalība BEZMAKSAS.

Norises laiks: plkst.12:00-13:30

Lūgums reģistrēties: https://ej.uz/MRCR_161222

Pirms semināra saņemsiet informāciju par pieslēgumu.

logologo

 

20 Kamerteātra stāvizrāde (STAND UP) “REĀLPOLITIKA” ar LTRK valdes priekšsēdētāju Jāni Endziņu
JE

Gada izskaņā, vieglās pirmssvētku noskaņās, aicinām Jūs apmeklēt Kamerteātra stāvizrādi (STAND UP) “REĀLPOLITIKA” ar LTRK valdes priekšsēdētāju Jāni Endziņu.

Stāvizrāde “REĀLPOLITIKA” - nenopietni, bet patiesi par nopietnām lietām, kuras Jānim uzkrājušās šo gadu laikā diskutējot ar politiķiem un ierēdņiem rūpēs par Latvijas biznesa vidi.

Pasākums norisināsies š.g. 20. decembrī (15:00-17:00) LTRK uzņēmēju namā, Kr.Valdemāra ielā 35.

PASĀKUMĀ:

  • Jāņa Endziņa STAND UP
  • Uzkodas un neformāla tīklošanās

?Pieteikšanās: https://ej.uz/StandUp_LTRK

Dalībnieku skaits ierobežots.

?Dalības maksa:

20 EUR + PVN LTRK biedriem

35 EUR + PVN citiem interesentiem